Τα ολόκληρα μπαχαρικά συμπεριφέρονται καλύτερα στο ζέσταμα από τα τριμμένα τα οποία μπορούν εύκολα να καούν. Μπορείτε να ψήσετε τα μπαχαρικά σας στον φούρνο ή να επιλέξετε το τηγάνι όπου θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο.
Συνέχεια »ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ
Ζητήστε μοσχαρίσιες μπριζόλες πάχους 3εκ. αχτύπητες .Αφήστε τες στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ημέρες. Μαρινάρετε για ένα βράδυ σε μίγμα λαδολέμονου χωρίς μπαχαρικά . Ψήστε τις σε δυνατή φωτιά..
Συνέχεια »ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΜΑ
Για να ζεστάνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά επιλέξτε τηγάνι με πλατιά βάση πάνω από χαμηλή, ελεγχόμενη θερμοκρασία. Κουνήστε το τηγάνι ή ανακατέψτε τα μπαχαρικά σας με ξύλινη κουτάλα όσο ζεστένονται. Θα είναι έτοιμα όταν το άρωμα τους γίνει έντονο και το …
Συνέχεια »ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
Μαρινάρετε το Χοιρινό ή Βοδινό κρέας για 3- 24 ώρες , το στήθος κοτόπουλου χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα για 3 ώρες και τα άλλα μέρη του κοτόπουλου για 3 – 24 ώρες , τα μεγάλα ψάρια για 30 …
Συνέχεια »ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ
Οταν τοποθετείτε τα τρόφιμα στην σχάρα αφήστε χώρο μεταξύ τους για να πετύχετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Τα κάρβουνα είναι έτοιμα για ψήσιμο όταν σε επιφάνεια περίπου 80% δείχνουν καλυμμένα από γκρι στάχτη.
Συνέχεια »ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία ψησίματος κρατήστε προσεκτικά την παλάμη σας πάνω από τα κάρβουνα σε απόσταση ψησίματος αν μπορείτε να την κρατήσετε εκεί για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-6 μέτρια, 7-8 χαμηλή. Για να …
Συνέχεια »ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Το ψητό κατσαρόλας θα εχει πολύ καλή και ντελικάτη γεύση αν αντί για κρασί το σβήσουμε με ουίσκι.
Συνέχεια »ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Για να φουσκώνει ομοιόμορφα το σουφλέ πριν το βάλετε στο φούρνο βυθίστε ένα βρεγμένο μαχαίρι στο μίγμα και σχηματίστε ένα κύκλο.
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Όταν βράζετε λάχανο κουνουπίδι ή μπρόκολα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές βάλτε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά το χυμό μισού λεμονιού και τη λεμονόκουπά του.
Συνέχεια »ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Για να πάρετε όλο το χυμό ενός λεμονιού βάλτε το πριν το στίψετε σε ζεστό νερό.
Συνέχεια »ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ
Για να ξεφλουδιστεί εύκολα η ντομάτα βουτήξτε τη σε βραστό νερό και στη συνέχεια σε κρύο. Αν δεν προλαβαίνετε τρίψτε τη φλούδα με μαχαίρι και μετά ξεφλουδίστε.
Συνέχεια »ΚΡΟΚΕΤΕΣ
Όταν φτιάχνετε κροκέτες για να έχουν ωραιότερο σχήμα, μπορείτε πριν πάρετε το χυλό, πρώτα να βουτάτε σε κρύο νερό το κουτάλι.
Συνέχεια »ΨΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΑ
Για να αλευρώνετε εύκολα τα μικρά ψάρια ή τα καλαμαράκια βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων, το αλεύρι και μισή κουταλιά του γλυκού σόδα. Ρίχνετε τα ψάρια ή τα καλαμαράκια σε δόσεις και ανακινείτε έντονα. Τα ψάρια και τα καλαμάρια αλευρώνονται …
Συνέχεια »ΨΑΡΙΑ ΜΙΚΡΑ
Για να διατηρηθούν τα μικρά ψάρια πιο πολύ τα μικρά ψάρια, συνήθως, πρέπει να καταναλώνονται άμεσα. Αν όμως θέλετε να τα κρατήσετε και για αργότερα, πρέπει να τα καθαρίσετε και να τους αφαιρέσετε το κεφάλι και να τα βάλετε σε …
Συνέχεια »ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Για να διατηρηθούν περισσότερο τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα φύλλα τους, γιατί επιβαρύνουν τον καρπό στην προσπάθειά τους να κρατηθούν “ζωντανά” .
Συνέχεια »ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Όταν ζεσταίνετε βούτυρο σε τηγάνι προσέξτε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή γιατί πιτσιλάει και μαυρίζει γρήγορα.
Συνέχεια »