Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 16)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΣΠΛΑΧΝΑ

Πριν αγοράσετε σπλάχνα , συκώτι , καρδιά , νεφροί , προσέξτε να μη φέρουν οζίδια και κύστεις . Αν επιλέγονται κατεψυγμένα , αυτά δεν πρέπει να έχουν αποψυχθεί .

Συνέχεια »

ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ

Οι καταναλωτές πριν αγοράσουν το κρέας τους πρέπει να επιλέξουν υπεύθυνο κρεοπώλη , που τηρεί συνθήκες υγιεινής στο κρεοπωλείο του ( περιβάλλον κρεοπωλείου , εξοπλισμός , προσωπικό ).

Συνέχεια »

ΧΡΩΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ

Το χρώμα της μελάνης όλων των σφραγίδων στα σφάγια είναι το λαμπρό κυανούν ( ανοικτό γαλάζιο ) για τα σφάγια ζώων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ερωπαϊκής Ένωσης και το καστανό για τα σφάγια ζώων που γεννήθηκαν …

Συνέχεια »

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Για μαγειρικά παρασκευάσματα από εντόσθια ( κοκορέτσι , μαγειρίτσα ) κατάλληλα είναι τα έντερα και η συκωταριά ( εκτός της σπλήνας και του ειλεού ) όλων των κατηγοριών των σφαγίων των αιγοπροβατοειδών ανεξαρτήτως ηλικίας .

Συνέχεια »

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΦΑΓΙΩΝ (1)

Τα σφάγια πρέπει να φέρουν σφραγίδες κατηγορίας , αναλόγως του είδους και της ηλικίας των αιγοπροβατοειδών , στις οποίες αναγράφονται , κατά περίπτωση , η κατηγορία των σφαγίων και η πόλη στην οποία βρίσκεται το σφαγείο .

Συνέχεια »

ΟΒΕΛΙΑΣ

Για το οβελία κατάλληλο είναι το κρέας των σφαγίων , ηλικίας άνω των 12 μηνών ( σφάγια που φέρουν σφραγίδα κατηγορίας ” Ζυγούρι ” ή “Βετούλι ” ή “τράγος ” ) με εξαίρεση το κεφάλι και το νωτιαίο μυελό .

Συνέχεια »

ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ

Οι καταναλωτές κατά την αγορά του κρέατος αμνοεριφίων πρέπει να αποφεύγουν την αγορά σφαγίων που φέρουν στην επιφάνειά τους ρύπους από περιεχόμενο στομάχων και εντέρων ή γλοιώδες επίστρωμα ( γλίτσα ).

Συνέχεια »

ΟΒΕΛΙΑΣ

Για τον οβελία κατάλληλα είναι ολόκληρα τα σφάγια με το κεφάλι και το επίπλου (μπόλια ) , ηλικίας κάτω των 12 μηνών ( σφάγια που φέρουν σφραγίδα κατηγορίας “αμνός γάλακτος ” ή “αμνός ” ή “ερίφιον γάλακτος ” ή “ερίφιον …

Συνέχεια »

ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Με το νερό στο οποίο βράσαμε μύδια θα δημιουργήσετε την καταλληλότερη σάλτσα. Αρκεί να το φιλτράρετε τουλάχιστον 2 φορές από γάζα, τουλπάνι ή βαμβάκι για να μην περάσει η άμμος.

Συνέχεια »

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ

Γκασπάτσο είναι η κρύα σούπα τομάτας, από την Ανδαλουσία της Ισπανίας. Είναι ένα λείο μείγμα από τομάτες, κόκκινες γλυκές πιπεριές, σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι, ξύδι και τριμμένη ψύχα ψωμιού. Συνοδεύεται παραδοσιακά με μικρά μπολ γεμάτα κρουτόν, κύβους αγγουριού και πράσινες πιπεριές.

Συνέχεια »

ΓΚΑΜΠΟ

Γκάμπο λέγεται η πηχτή σούπα από τη Λουϊζιάνα της Αμερικής, από κοτόπουλο ή γαρίδες, με τομάτες, ρύζι, πιπεριές, αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. Στο φαγητό προστίθεται και μπάμια για να το πήξει και να του δώσει και άρωμα. Από το όνομα …

Συνέχεια »

ΚΑΣΟΥΛΕ

Κασουλέ…. φαγητό με έντονη γεύση από την περιοχή Λαγκεντόκ της Γαλλίας. Αποτελείται από στρώσεις ξηρών φασολιών, χοιρινού καπνιστού κρέατος, λουκάνικου, διατηρημένου κρέατος χήνας (confit), κρεμμυδιών και καρότου. Όλα αυτά σιγοβράζουν σε πήλινο σκεύος απ’ όπου το φαγητό παίρνει και το …

Συνέχεια »