Διαβάστε πέντε λόγους για να φουσκώσει το σουφλέ… 1) Μην ανοίγετε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο του ψησίματος , 2) στραγγίστε τα υλικά του σουφλέ ώστε να μην περιέχουν υγρά , 3) ψήστε σε θερμοκρασία χαμηλή με υπομονή. Αν η …
Συνέχεια »ΑΜΑΡΕΤΙ
Αμαρέτι (amoretti ή amaretti) , λέγονται τα μικρά, ιταλικά γλυκά μπισκοτάκια με άρωμα πικραμύγδαλου που συνοδεύουν τον καφέ στο τέλος του γεύματος.
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Για νόστιμες πατάτες φούρνου , δημιουργήστε ένα ευφάνταστο μίγμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Περιχύστε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχετε ρίξει ελαιόλαδο.
Συνέχεια »ΚΙΜΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΜΑ
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια σας , πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα του κιμά, βρέξτε τα με κρύο νερό. Ο κιμάς θα “γλιστρά” εντυπωσιακά ανάμεσα από τα δάχτυλά σας .
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Λαχανικά κατσαρόλας νόστιμα, τραγανά, χωρίς πολύ «ζουμί» και κυρίως λαχανικά που δεν έχουν λιώσει στο μαγείρεμα. Το μυστικό: Όχι πολύ έντονο βράσιμο σε πολύ νερό. Εκμεταλλευτείτε τους χυμούς τους και λίγη φρέσκια – κατά προτίμηση – τομάτα. Αφού σιγοβράσουν, δοκιμάστε …
Συνέχεια »ΚΑΡΔΑΜΟ
Κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με προέλευση από την Ασία και την νότιο Αμερική. Το κάρδαμο είναι αποξηραμένος καρπός ενός φυτού που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Έχει γεύση πικρή και γλυκιά, ελαφρά λεμονίζουσα και είναι πολύ αρωματικό. Είναι ένα από …
Συνέχεια »ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
Με το νερό στο οποίο βράσαμε μύδια θα δημιουργήσετε την καταλληλότερη σάλτσα. Αρκεί να το φιλτράρετε τουλάχιστον 2 φορές από γάζα, τουλπάνι ή βαμβάκι για να μην περάσει η άμμος.
Συνέχεια »ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ
Γκασπάτσο είναι η κρύα σούπα τομάτας, από την Ανδαλουσία της Ισπανίας. Είναι ένα λείο μείγμα από τομάτες, κόκκινες γλυκές πιπεριές, σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι, ξύδι και τριμμένη ψύχα ψωμιού. Συνοδεύεται παραδοσιακά με μικρά μπολ γεμάτα κρουτόν, κύβους αγγουριού και πράσινες πιπεριές.
Συνέχεια »ΓΚΑΜΠΟ
Γκάμπο λέγεται η πηχτή σούπα από τη Λουϊζιάνα της Αμερικής, από κοτόπουλο ή γαρίδες, με τομάτες, ρύζι, πιπεριές, αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. Στο φαγητό προστίθεται και μπάμια για να το πήξει και να του δώσει και άρωμα. Από το όνομα …
Συνέχεια »ΚΑΣΟΥΛΕ
Κασουλέ…. φαγητό με έντονη γεύση από την περιοχή Λαγκεντόκ της Γαλλίας. Αποτελείται από στρώσεις ξηρών φασολιών, χοιρινού καπνιστού κρέατος, λουκάνικου, διατηρημένου κρέατος χήνας (confit), κρεμμυδιών και καρότου. Όλα αυτά σιγοβράζουν σε πήλινο σκεύος απ’ όπου το φαγητό παίρνει και το …
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ
Κατά το βράσιμο του κουνουπιδιού, για να μην μυρίζει , μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί !!
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Επίσης για να αποφύγουμε την μυρωδιά του κουνουπιδιού μπορούμε να βάλουμε στο νερό που βράζει το κουνουπίδι , ένα κρεμμύδι .
Συνέχεια »ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι …
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ
Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι σε νερό μαζί με γάλα. Η μυρωδιά του θα εξαφανιστεί!!!
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι (με την φλούδα) ή ένα κοτσανάκι σέλινο!!!
Συνέχεια »ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ
Η ασπαρτάμη είναι χημική γλυκαντική ουσία και στην αγορά κυκλοφορεί με την ονομασία “Canderel”. Τη χρησιμοποιούν οι διαβητικοί που δεν κάνει να φάνε ζάχαρη.
Συνέχεια »