Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 18)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι …

Συνέχεια »

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ

Η ασπαρτάμη είναι χημική γλυκαντική ουσία και στην αγορά κυκλοφορεί με την ονομασία “Canderel”. Τη χρησιμοποιούν οι διαβητικοί που δεν κάνει να φάνε ζάχαρη.

Συνέχεια »

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Όταν προσθέτε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι,που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Δεν μαυρίζουν με τίποτα.

Συνέχεια »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ

Οταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο.Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

Συνέχεια »

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Οταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν.

Συνέχεια »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ

Για τις σαρδέλες ισχύει βέβαια και ότι για όλα τα ψάρια: Η ζωντάνια τους φαίνεται από τα βράγχια και το μάτι. Ειδικά όμως γι αυτές υπάρχει και ένα άλλο κριτήριο. Προσέχουμε να μην έχει σχηματιστεί μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια.

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Για να βράσουμε τα λαχανικά στον ατμό τα βάζουμε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάζουμε τόσο νερό ώστε η επιφάνεια του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας …

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ

Επειδή είναι λαχανικά που θέλουν πολύ καλό πλύσιμο ένας τρόπος να αποφύγεις την σπατάλη νερού και κόπου είναι να βάλεις τα φύλλα σε νερό μαζί με αρκετό ξύδι και αλάτι για αρκετή ώρα και μετά να τα ξεπλύνετε ελαφρά να …

Συνέχεια »

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΟΥΛΗ

Για να μην γίνει νερουλή η μαρμελάδα και να διατηρηθεί για πολύ καιρό, αφού την έχετε δέσει και είναι έτοιμη, βάλτε την σ` ένα ταψάκι και στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

Συνέχεια »

ΣΑΛΤΣΑ PESTO

Γιά να γίνει πιο ελαφριά και πιο γευστική η σάλτσα pesto αντικαθιστούμε το μισό βασιλικό με μαιντανό και επίσης το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Έτσι έχει μια γεύση πιο φίνα και συνάμα αρκετές θερμίδες λιγότερες.

Συνέχεια »

ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΦΙΧΤΗ

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δυο – τρείς σταγόνες λεμόνι ή ξύδι .Επίσης τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ότι το μπωλ του μίξερ, το …

Συνέχεια »