Ολοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να κόψει η μαγιονέζα… Αλλά ποτέ δεν είναι αργά: 1η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς.2η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα …
Συνέχεια »ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΛΟΥΔΙΣΜΑ
Πριν ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες τις βουτάμε για 3 – 4 λεπτά σε ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα.
Συνέχεια »ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
Ρίξτε λοιπόν λίγο λάδι στο νερό που πρόκειται να ζεματίσετε τα αμπελόφυλλα , για να μην κολλήσουν . Έτσι θα απολαύστε τα ντολμαδάκια σας γρηγορότερα.
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε καλά με λάδι στα χέρια μας, κάνουν ωραία κρούστα!
Συνέχεια »ΚΙΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά και μια μελιτζάνα τριμμένη. Δίνει όγκο και γεύση στη σάλτσα.
Συνέχεια »ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΛΑΚΟ
Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελό κρασιού .Ο φελός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Οταν μαγειρεύουμε γιαχνιστά λαχανικά στην κατσαρόλα (π.χ.φασολάκια,σπανάκι,λάχανο κ.λ.π.) για να παραμείνουν νόστιμα και τραγανά δίχως περιττά “ζουμιά” και την όψη του “νιανιά” θα πρέπει να τα σιγοβράζουμε μόνο με τους χυμούς τους και το χυμό της ντομάτας και αφού θα …
Συνέχεια »ΚΕΙΚ
Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα` πρεπε λόγω κακότεχνου ψησίματος. Μερικές συμβουλές:Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Δεν ανοίγουμε ποτέ το πορτάκι στη μέση του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει. Μερικές φορές φταίει …
Συνέχεια »ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Ετσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται …
Συνέχεια »ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ
Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν και μια μικρή γεύση αλευρίλας; Δοκιμάστε το εξής: Αλευρώστε τα και μετά βουτήξτε τα σε μια γαβάθα με νερό. Τινάξτε ελαφρά …
Συνέχεια »ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ανακατέψτε καλά 2 κ.γ.κρεμόριο,1 κ.γ. σόδα(σε σκόνη) και 2 κ.γ. κορνφλάουρ και είστε έτοιμοι!!! Προσοχή όμως.Δεν διατηρείται πολύ γι`αυτό χρησιμοποιείστε την σύντομα. Και όταν ετοιμάσετε το μίγμα του κέικ αμέσως στο φούρνο!
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Για να μήν ξεραθούν οι πατάτες κατά το ψήσιμο στο φούρνο , τις αλείφουμε πριν με λάδι .
Συνέχεια »ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι …
Συνέχεια »ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ
Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλές από τις ευεργετικές, για την υγεία μας, ιδιότητες του ελαιολάδου.Καλό είναι να αποφεύγουμε το τσιγάρισμα, ρίχνοντας λάδι μόνο στο τέλος του μαγειρέματος και κλείνοντας το μάτι της κουζίνας.Μετά από 5`λεπτά θα ανοίξουμε το καπάκι και …
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή …
Συνέχεια »ΤΣΟΦΛΙ ΑΥΓΟΥ
Το τσόφλι θα βγει ευκολότερα, αν αφού βράσετε το αυγό το αφήσετε 5-10 λεπτά μέσα σε ενα μπωλ με νερό κρύο.
Συνέχεια »