Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 20)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΡΕΠΑΝΙ

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπάνι (το άσπρο) καίει (συνήθως) και αυτό το κάνει υπέροχο. Αυτό που δεν γνωρίζετε (ίσως) είναι ότι το “κάψιμο” του ρεπανιού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φλούδα σε πολύ μικρή απόσταση από αυτήν και όσο …

Συνέχεια »

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Για να καθαρίσουμε το κουνουπίδι , πρώτα το αφήνουμε 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια. Μετά το πλένουμε.

Συνέχεια »

ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΒΡΑΣΙΜΟ

Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ποτέ με μεταλικό πηρούνι ή κουτάλα γιατί ρίχνει τη θερμοκρασία του βρασμού.

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

Αν τυλίξετε τα πράσινα λαχανικά (μαρούλια, σαλάτες, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό κλπ, κλπ,) σε χαρτί κουζίνας και κατόπιν τοποθετηθούν σε σακουλίτσα στο ψυγείο , διατηρούνται τουλάχιστον για ένα μήνα με φρεσκάδα και ζωηρά χρώματα.

Συνέχεια »

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟΣ

Μπορούμε επίσης να κόψουμε στο μπλέντερ τον φρέσκο άνηθο ή τον μαϊντανό και να το βάλουμε μέσα στην κατάψυξη,αφού το κλείσουμε καλά σε μια σακούλα. Αν θέλουμε ο μαϊντανός ή ο άνηθος να διατηρήσουν και το χρώμα τους παράλληλα, αφού …

Συνέχεια »

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Για να αποφύγουμε το δάκρυσμα μόλις βγάλουμε το πρώτο (έξω έξω) φλούδι από το κρεμμύδι, το ραντίζουμε με ξύδι.

Συνέχεια »

ΚΕΙΚ

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα` πρεπε λόγω κακότεχνου ψησίματος. Μερικές συμβουλές:Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Δεν ανοίγουμε ποτέ το πορτάκι στη μέση του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει. Μερικές φορές φταίει …

Συνέχεια »

ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Ετσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται …

Συνέχεια »

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν και μια μικρή γεύση αλευρίλας; Δοκιμάστε το εξής: Αλευρώστε τα και μετά βουτήξτε τα σε μια γαβάθα με νερό. Τινάξτε ελαφρά …

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΟ – ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Όταν αγοράζετε λάχανο ή κουνουπίδι πρέπει να είναι βαριά και τα φύλλα τους σφικτά, φρέσκα και τραγανά. Πριν τα μαγειρέψετε καλό είναι να τα ξεπλένετε με νερό και ξύδι γιατί το ξύδι σκοτώνει τους διάφορους μικροοργανισμούς.

Συνέχεια »

ΑΛΜΥΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο – τρεις φορές, τοποθετώντας το …

Συνέχεια »

ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Αν έχετε μικρά προβλήματα δυσπεψίας, αλλά σας αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου, αλείψτε την κατσαρόλα με τριμμένο σκόρδο χωρίς μετά να το χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο.

Συνέχεια »

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ

Τα αυγά σπάζουν με το βράσιμο όταν έχουν μόλις βγει από το ψυγείο. Γι’ αυτό πρέπει να μένουν περίπου 20 λεπτά εκτός για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Αν υπάρχει πίεση χρόνου τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε στο νερό …

Συνέχεια »