Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα και δεν έχετε χρόνο , ρίχνετε ένα παγάκι μέσα στη ζεστή σούπα . Το επιπλέον λίπος κολλάει επάνω του , και έτσι αφαιρείται εύκολα μαζί με το παγάκι .
Συνέχεια »ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ
Ενα φιλέτο παστής αντσούγιας δίνει 1/2 κουταλάκι πάστα . Στην πάστα αυτή μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο , μαύρη ζάχαρη και σόγια σος . Το μείγμα αυτό θα διατηρηθεί άφοβα στο ψυγείο αν βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .
Συνέχεια »1. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ
Κάνατε κρεατόσουπα και θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος ; Αν έχετε χρόνο , αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο να παγώσει και στη συνέχεια με μία κουτάλα αφαιρείτε το παγωμένο λίπος από την επιφάνεια .
Συνέχεια »Φέτα
Στο σπίτι μας μπορούμε να συντηρήσουμε τη φέτα σε γάλα και γιαούρτι ( γαλοτύρι ) , για περισσότερο ασβέστιο και λιγότερο αλάτι .
Συνέχεια »ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΨΩΜΙ
Γίνεται από μείγμα δημητριακών , στο οποίο κυριαρχεί η σίκαλη .
Συνέχεια »ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Ψωμί σταρένιο γαλλικής συνταγής , με ελάχιστη ψίχα και τραγανή κόρα , με μακρόστενο σχήμα μικρής διαμέτρου .
Συνέχεια »ΨΩΜΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Το καθαρό καλαμποκίσιο ψωμί είναι η μπομπότα , το “ψωμί της φτώχειας ή της Κατοχής ” , όπως το έλεγαν .
Συνέχεια »ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΨΩΜΙ
Αυτό που γίνεται με καλαμποκάλευρο και σιτάλευρο . Είναι πιο κίτρινο από το σταρένιο και δεν μπαγιατεύει εύκολα .
Συνέχεια »ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΨΩΜΙ
Γίνεται με σιτάλευρο και σκόνη μηκωνόσπορου ( παπαρουνόσπορου ).
Συνέχεια »ΨΩΜΙ ΣΟΓΙΑΣ
Το σογιάλευρο προστίθεται στο σιτάλευρο και το συμπληρώνει στο αμινοξύ λυσίνη ( η πρωτεΐνη του σιταριού στερείται λυσίνης , ενώ η πρωτεΐνη της σόγιας την περιέχει ).
Συνέχεια »3.ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κιλότο : ψητό , ροσπίφ , σνίτσελ , σουβλάκι . Κόντρα και φιλέτο : ροσμπίφ , μπιφτέκια , στο γκριλ , στα κάρβουνα .Μπον φιλέ : στο ατμό , στο τηγάνι , ψητό κατσαρόλας . Μπριζόλες : στα κάρβουνα , …
Συνέχεια »ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
Το ψωμί που γίνεται από αλεύρι το οποίο προήλθε από την άλεση ολόκληρου του σιταριού . Είναι το ψωμί με τις περισσότερες φυτικές ίνες .
Συνέχεια »2.ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λάπα : βραστό , κιμάς .Ποντίκι : βραστό και με κάθε άλλο τρόπο .Σβέρκος : βραστό , κοκκινιστό , κιμάς .Κότσι : βραστό .
Συνέχεια »ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ
Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνεται με αλεύρι από το σύνολο των δημητριακών ( σιτάρι , κριθάρι , σίκαλη , βρώμη , καλαμπόκι , ρύζι , κεχρί ) . Γίνεται όμως με ηλιόσπορους , καρύδια , νιφάδες βρώμης , πλιγούρι κλπ.
Συνέχεια »1.ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Στήθος : βραστό , στιφάδο .Στηθοπλευρές : βραστό , γιουβέτσι .
Συνέχεια »ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΩΜΙ
Το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί είναι το σταρένιο , που γίνεται με προζύμι , ζυμώνεται στο χέρι μέσα στο σκαφίδι , φουσκώνει στην πινακωτή , φουρνίζεται με το φουρνόξυλο και ψήνεται σε ξυλόφουρνο που έκαψε σε πουρνάρια !!!!!!!!
Συνέχεια »