Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 24)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

2.ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ

Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα και δεν έχετε χρόνο , ρίχνετε ένα παγάκι μέσα στη ζεστή σούπα . Το επιπλέον λίπος κολλάει επάνω του , και έτσι αφαιρείται εύκολα μαζί με το παγάκι .

Συνέχεια »

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

Ενα φιλέτο παστής αντσούγιας δίνει 1/2 κουταλάκι πάστα . Στην πάστα αυτή μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο , μαύρη ζάχαρη και σόγια σος . Το μείγμα αυτό θα διατηρηθεί άφοβα στο ψυγείο αν βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .

Συνέχεια »

1. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ

Κάνατε κρεατόσουπα και θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος ; Αν έχετε χρόνο , αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο να παγώσει και στη συνέχεια με μία κουτάλα αφαιρείτε το παγωμένο λίπος από την επιφάνεια .

Συνέχεια »

Φέτα

Στο σπίτι μας μπορούμε να συντηρήσουμε τη φέτα σε γάλα και γιαούρτι ( γαλοτύρι ) , για περισσότερο ασβέστιο και λιγότερο αλάτι .

Συνέχεια »

ΨΩΜΙ ΣΟΓΙΑΣ

Το σογιάλευρο προστίθεται στο σιτάλευρο και το συμπληρώνει στο αμινοξύ λυσίνη ( η πρωτεΐνη του σιταριού στερείται λυσίνης , ενώ η πρωτεΐνη της σόγιας την περιέχει ).

Συνέχεια »

3.ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Κιλότο : ψητό , ροσπίφ , σνίτσελ , σουβλάκι . Κόντρα και φιλέτο : ροσμπίφ , μπιφτέκια , στο γκριλ , στα κάρβουνα .Μπον φιλέ : στο ατμό , στο τηγάνι , ψητό κατσαρόλας . Μπριζόλες : στα κάρβουνα , …

Συνέχεια »

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ

Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνεται με αλεύρι από το σύνολο των δημητριακών ( σιτάρι , κριθάρι , σίκαλη , βρώμη , καλαμπόκι , ρύζι , κεχρί ) . Γίνεται όμως με ηλιόσπορους , καρύδια , νιφάδες βρώμης , πλιγούρι κλπ.

Συνέχεια »

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΩΜΙ

Το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί είναι το σταρένιο , που γίνεται με προζύμι , ζυμώνεται στο χέρι μέσα στο σκαφίδι , φουσκώνει στην πινακωτή , φουρνίζεται με το φουρνόξυλο και ψήνεται σε ξυλόφουρνο που έκαψε σε πουρνάρια !!!!!!!!

Συνέχεια »