Τα όσπρια είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες δεν απορροφούνται μετά από την πέψη στο έντερο. Όμως διευκολύνουν τη μεταφορά του περιεχομένου των εντέρων και βοηθούν εναντίον της δυσκοιλιότητας. Επίσης οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης …
Συνέχεια »Λουκάνικα νωπά
Τα νωπά λουκάνικα, μπορούν να τα διατηρηθούν στην συντήρηση του ψυγείου σας 1-2 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν 1-2 μήνες.
Συνέχεια »Σκληρά λουκάνικα
Τα σκληρά λουκάνικα, μπορούν να διατηρηθούν στην συντήρηση του ψυγείου σας 2-3 εβδομάδες, ενώ στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν έως και 2 μήνες.
Συνέχεια »Μπέικον
Το μπέικον (χοιρινό), μπορεί να διατηρηθεί στην συντήρηση του ψυγείου σας περίπου 7 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη διατηρείτε περίπου 1 μήνα.
Συνέχεια »Αλλαντικά νωπά
Τα νωπά αλλαντικά, μπορούν να διατηρηθούν στην ψύξη από 2 έως 3 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη, δεν ενδείκνυται η διατήρηση τους.
Συνέχεια »Αλλαντικά συσκευασμένα
Τα συσκευασμένα αλλαντικά, μπορούν να διατηρηθούν στην ψύξη μέχρι και 3 εβδομάδες, ενώ στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν 1-2 μήνες.
Συνέχεια »Hot dogs
Τα Hot dogs, μπορούν να διατηρηθούν στην συντήρηση του ψυγείου σας, μέχρι και 1 εβδομάδα, ενώ στην κατάψυξη 2 μήνες περίπου.
Συνέχεια »Luncheon meat
Το Luncheon meat, μπορεί να διατηρηθεί στην ψύξη από 3έως 5 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί περίπου 2 μήνες.
Συνέχεια »Ζαμπόν χοιρομέρι μισό
Το ζαμπόν, μπορεί να διατηρηθεί στην συντήρηση περίπου 5 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί περίπου 2 μήνες.
Συνέχεια »Ζαμπόν χοιρομέρι φέτες
Οι φέτες ζαμπόν, μπορούν να διατηρηθούν στην ψύξη περίπου 4 ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν περίπου 2 μήνες.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και βράσιμο
Τα ζυμαρικά σε μακριά σχήματα βράζουν ομοιόμορφα, ενώ αυτά που έχουν προεξοχές, όπως οι βίδες, βράζουν γρηγορότερα από έξω .
Συνέχεια »Ζυμαρικά και τροφική αξία
Εκατό γραμμάρια ζυμαρικών έχουν 356 θερμίδες, από τις οποίες το 80% αποτελείται από υδατάνθρακες, το 13,4% από πρωτεΐνες και το 3,9% από λιπαρά.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και σάλτσες (iv)
Τα ογκώδη ζυμαρικά πρέπει να συνοδεύονται από σάλτσες με έντονη γεύση, όπως σάλτσες με βλαστάρια ρέβας.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και συστατικά
Τα συστατικά για ένα καλό βράσιμο ζυμαρικών είναι στα εκατό γραμμάρια ζυμαρικά, βάζουμε δέκα γραμμάρια αλάτι και ένα λίτρο νερό στου 100 βαθμούς Κελσίου.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και μυστικά (i)
Ένα μικρό μυστικό για να βράσουν τέλεια τα ζυμαρικά σας είναι να τα ρίχνετε όλα μαζί, την ίδια στιγμή χωρίς να τα κόβετε. Ενώ τα μικρά σε μέγεθος ζυμαρικά θα πρέπει να τα ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγα – λίγα.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και μυστικά (ii)
Όταν βράζετε τα ζυμαρικά σας θα πρέπει να σκεπάζετε την κατσαρόλα κατά τα 2/3. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά σας θα βράσουν ομοιόμορφα.
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο