Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 33)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι ,βάλτε ένα μέρος λεμόνι με δύο μέρη ελαιόλαδο λίγο πιπέρι , αλάτι και ρίγανη … Αφού κλείσετε το μπουκάλι κτυπήστε το καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο σας . Έτσι έχετε πάντα έτοιμο πρόχειρο λαδολέμονο …

Συνέχεια »

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΓΟ

Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι . Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό “ψήνει” το αυγό και έτσι κάνει …

Συνέχεια »

ΨΩΜΙ

Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο αν περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι .

Συνέχεια »

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Για να μπορέσουμε να ψήσουμε ψάρια κυρίως και κοτόπουλο στα κάρβουνα χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες στην σχάρα, προτού αρχίσουμε το ψήσιμο τρίβουμε την ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση

Συνέχεια »

ΣΟΥΠΑ

Αν θέλετε να διατηρηθεί η σούπα που σερβίρετε ζεστή για περισσότερη ώρα στο τραπέζι, φροντίστε να τη βάλετε καυτή σε μια σουπιέρα που θα έχετε προηγουμένως θερμάνει .

Συνέχεια »

ΦΥΛΟ ΠΙΤΑΣ

Αν οι πτυχές του φύλου της πίτας σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, περάστε το κατά μήκος και διπλώστε το γύρω από τις άκρες της πίτας .

Συνέχεια »

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Για να μην κυρτώνουν οι μπριζόλες κατά το ψήσιμο, κόψτε το λίπος που βρίσκεται γύρω-γύρω καλά σε δύο – τρία σημεία .

Συνέχεια »