Μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι ,βάλτε ένα μέρος λεμόνι με δύο μέρη ελαιόλαδο λίγο πιπέρι , αλάτι και ρίγανη … Αφού κλείσετε το μπουκάλι κτυπήστε το καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο σας . Έτσι έχετε πάντα έτοιμο πρόχειρο λαδολέμονο …
Συνέχεια »ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΓΟ
Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι . Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό “ψήνει” το αυγό και έτσι κάνει …
Συνέχεια »ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Για να τεμαχίσετε γρήγορα τα μανιτάρια, χρησιμοποιείστε τον κόφτη για τα βραστά αυγά .
Συνέχεια »ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΨΑΡΙ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Όταν βράζετε ψάρι ή κουνουπίδι ρίξτε στο νερό ένα κομμάτι κόρα ψωμιού , θα απορροφήσει αρκετή από τη δυσάρεστη μυρωδιά τους .
Συνέχεια »ΨΩΜΙ
Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο αν περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι .
Συνέχεια »ΒΡΑΣΙΜΟ ΓΑΛΑΤΟΣ
Όταν θέλετε να βράσετε γάλα , βρέξτε το μπρίκι με λίγο κρύο νερό και κατόπιν ρίξτε το γάλα . Με τον τρόπο αυτό δεν θα κολλήσει στον πάτο του σκεύους .
Συνέχεια »ΑΛΕΥΡΙ
Τα σκεύη που είναι λερωμένα από αλεύρι καθαρίζουν πολύ πιο εύκολα με κρύο νερό παρά με ζεστό .
Συνέχεια »ΠΕΤΑΓΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Αν το βούτυρο ή το λάδι “πετάει” την ώρα που ζεσταίνεται , βάλτε λίγο αλάτι ψιλό στον πάτο του τηγανιού πριν λιώσετε το βούτυρο ..
Συνέχεια »ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Για να γίνει ελαφρύς ο μπακαλιάρος , προσθέστε στο νερό που τον ξαλμυρίζετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά .
Συνέχεια »ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗ
Αν ο νεροχύτης σας μυρίζει άσχημα , ρίξτε του τα κατακάθια του ελληνικού καφέ . Θα εξαλείψετε με τον τρόπο αυτό αρκετές από τις δυσάρεστες οσμές του .
Συνέχεια »ΠΙΑΣΙΜΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Πως θα καθαρίσετε εύκολα μια κατσαρόλα που έχει “πιάσει” ; Βράστε χλωρίνη μέσα στην κατσαρόλα .
Συνέχεια »ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
Για να μπορέσουμε να ψήσουμε ψάρια κυρίως και κοτόπουλο στα κάρβουνα χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες στην σχάρα, προτού αρχίσουμε το ψήσιμο τρίβουμε την ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση
Συνέχεια »ΣΟΥΠΑ
Αν θέλετε να διατηρηθεί η σούπα που σερβίρετε ζεστή για περισσότερη ώρα στο τραπέζι, φροντίστε να τη βάλετε καυτή σε μια σουπιέρα που θα έχετε προηγουμένως θερμάνει .
Συνέχεια »ΦΥΛΟ ΠΙΤΑΣ
Αν οι πτυχές του φύλου της πίτας σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, περάστε το κατά μήκος και διπλώστε το γύρω από τις άκρες της πίτας .
Συνέχεια »ΖΥΜΗ
Αν η ζύμη σας φαίνεται στεγνή ζυμώστε την σε ένα πάγκο αλειμμένο με λάδι, αντί με αλεύρι .
Συνέχεια »ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Για να μην κυρτώνουν οι μπριζόλες κατά το ψήσιμο, κόψτε το λίπος που βρίσκεται γύρω-γύρω καλά σε δύο – τρία σημεία .
Συνέχεια »