Το κρέας γίνεται πιο νόστιμο αν, πριν το βάλετε στο χαρτί, το αφήσετε 2 ώρες σε μαρινάτα.
Συνέχεια »Κρέας και μπαχαρικά
Βάλτε το κρέας που θα κλείσετε στο χαρτί μπαχαρικά και αρωματικά. Το χαρτί έχει το πλεονέκτημα να παγιδεύει τα αρώματά τους και όταν τα καταναλώνετε, η γεύση τους να είναι ακόμα πιο έντονη.
Συνέχεια »Μπούτι από κατσικάκι ή αρνάκι
Το γνωστό «κλέφτικο». Καρφώνετε στο μπούτι σκελίδες σκόρδου και το ψήνετε μαζί με πιπεριές.
Συνέχεια »Χοιρινό κρέας
Ψαρονέφρι αλειμμένο με γιαούρτι.
Συνέχεια »Μοσχαράκι γάλακτος
Νουά ή κιλότο μαριναρισμένο σε τριμμένη ντομάτα και ελαιόλαδο.
Συνέχεια »Παϊδάκια από κατσικάκι ή αρνάκι
Βγαίνουν από το καρέ και είναι από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του κρέατος.
Συνέχεια »Φιλετάκια
Βγαίνουν από τη σέλα και είναι αρκετά τρυφερά.
Συνέχεια »Παϊδάκια από πουλερικά
Ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια που σερβίρονται ως μικρά παϊδάκια.
Συνέχεια »Στήθος
Άπαχο φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
Συνέχεια »Ολόκληρο κοτόπουλο
Αν θέλετε να ψήσετε στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα ένα μεγάλο κοτόπουλο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει στη μέση, κατά μήκος του στήθους, χωρίς να το χωρίσει εντελώς. Ζητήστε, επίσης, να το χτυπήσει με τον κόπανο, σπάζοντας …
Συνέχεια »Μπιφτέκια
Για να μη σας ανοίξουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα, να μην τα ζυμώσετε με ψωμί ή φρυγανιά.
Συνέχεια »Μπιφτέκια αφράτα
Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια, προσθέστε τους λίγο κρασί ή λίγο γάλα (1 φλιτζάνι ανά κιλό).
Συνέχεια »Μπιφτέκια και αλεύρι
Μην τα αλευρώσετε τα μπιφτέκια, γιατί η φωτιά θα κάψει το αλεύρι και θα σας μαυρίσει. Μην επιχειρήσετε, επίσης, να τα γυρίσετε με λαβίδα, γιατί θα σας διαλυθούν. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα.(τα μπιφτέκια μπορούν να είναι από κιμά γαλοπούλας, από κοτόπουλο, από …
Συνέχεια »Κόκκινο κρέας σε πιο δυνατή φωτιά
Το κόκκινο κρέας (μοσχάρι ή βοδινό) ψήνεται σε πιο δυνατή φωτιά από ότι τα πιο ανοιχτά κρέατα (χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα).
Συνέχεια »Αλάτισμα
Αλατίστε τα κόκκινα κρέατα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και τα λευκά από την αρχή.
Συνέχεια »Κρέας στη σχάρα
Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα γίνεται πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το βάλετε σε μια μαρινάτα με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκκους πράσινου πιπεριού, 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια …
Συνέχεια »