Γεωκαρπία : το φαινόμενο κατά το οποίο οι καρποί ορισμένων φυτών ωριμάζουν κάτω από την επιφάνεια της γης .
Συνέχεια »Γέρας
Γέρας : το βραβείο , το έπαθλο.
Συνέχεια »Γεώμηλο
Γεώμηλο: η πατάτα.
Συνέχεια »Γέρμα
Γέρμα : η δύση του ηλίου , το ηλιοβασίλεμα.
Συνέχεια »Γεώμορο
Γεώμορο : το τμήμα της συγκομιδής που δίνει ο καλλιεργητής ως μίσθωμα στον ιδιοκτήτη του κτήματος.
Συνέχεια »Γαρδούμπα
Γαρδούμπα : ορεκτικό που παρασκευάζεται από εντόσθια αμνοεριφίων , τα οποία δένονται σε μικρές πλεξίδες.
Συνέχεια »Γαριάζω
Γαριάζω : χάνω τη λαμπερή και καθαρή μου όψη , δεν είμαι απόλυτα καθαρός.
Συνέχεια »Γαρμπής
Γαρμπής : ο νοτιοδυτικός άνεμος, ο λίβας.
Συνέχεια »Γαρμπίλι
Γαρμπίλι : χαλίκι που χρησιμοποιείται στις οικοδομές.
Συνέχεια »Γάρος
Γάρος: 1. Αλατισμένο νερό μέσα στο οποίο διατηρούνται ελιές , ψάρια , λαχανικά κλπ. 2. Επίσης είναι και σάλτσα αποτελούμενη από μικρά ψάρια ή εντόσθια ψαριών , λεμόνι και λάδι. 3. Το λέκιασμα.
Συνέχεια »Γασμούλος
Γασμούλος : στην Πελοπόννησο κατά την Φραγκοκρατία έτσι λεγόταν αυτός του οποίου ο ένας γονέας ήταν φραγκικής καταγωγής και ο άλλος ελληνικής.
Συνέχεια »Γαστέρα
Γαστέρα : η κοιλιακή χώρα .
Συνέχεια »Γαστραλγία
Γαστραλγία : ο πόνος στην κοιλιακή χώρα.
Συνέχεια »Γδούπος
Γδούπος : ο απότομος , υπόκωφος θόρυβος.
Συνέχεια »Γαλέτα
Γαλέτα : κομμάτι ή φέτα ψωμιού που έχει ξαναψηθεί , που δίνεται ως ξηρά τροφή σε στρατιώτες και ναυτικούς .
Συνέχεια »Γέλη
Γέλη : το τζελ.
Συνέχεια »