2000000 τρίχες υπάρχουν σε όλο μας το σώμα. Προφανώς οι περισσότερες, γύρω στις 150000-200000, υπάρχουν στο κεφάλι μας, από τις οποίες κάθε μέρα χάνουμε 50-100, που όμως ανανεώνονται.
Συνέχεια »Οσμές
10000 οσμές αναγνωρίζουμε χάρη στις μικροσκοπικές ζώνες που εντοπίζονται στο επάνω μέρος των ρουθουνιών μας.
Συνέχεια »Λίτρα αίματος
Περίπου 5 λίτρα αίματος έχει στο σώμα του ένας μέσος ενήλικος και αποτελεί περίπου το 7% τους βάρους του. Η καρδιά διοχετεύει στις αρτηρίες περίπου 7200 λίτρα τη μέρα, δηλαδή 2,6 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο.
Συνέχεια »Ελαιόλαδο
2500 ελιές απαιτούνται για την παραγωγή ενός λίτρου φίνου παρθένου ελαιόλαδου.
Συνέχεια »Πύργος από αυγά
18 χιλιάδες αυγά καταναλώνει κατα μέσο όρο ένας Ευρωπαίος στη ζωή του. Το ένα πάνω στο άλλο κάνουν 110 φορές το ύψος του Λευκο Πύργου.
Συνέχεια »Έλληνες και παχυσαρκία
3η είναι η θέση που κατέχουν οι Έλληνες παγκοσμίως στην παχυσαρκία.
Συνέχεια »Φρούτα με τα κιλά
132 κιλά φρούτα τρώει κατα μέσο όρο ένας Έλληνας ετησίως.
Συνέχεια »Αυγά ετησίως
Μέσα σε ένα χρόνο τρώμε περίπου 250 αυγά ο καθένας.
Συνέχεια »Μέσος όρος τροφής
Ένας άνθρωπος περνάει 8 χρόνια της ζωής του τρώγοντας, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μέσος όρος ζωής είναι τα 75 χρόνια.
Συνέχεια »Τόνοι τροφής
Ένας άνθρωπος καταναλώνει 40 τόνους τροφής στη ζωή του. Είναι δηλαδή σαν να τρώει δέκα ενήλικους ελέφαντες.
Συνέχεια »Λίτρα αναψυκτικών
82,5 εκαταμμύρια λίτρα αναψυκτικά με βάση την κόλα, ουσία που εξάγεται από το φυτό κόλα, καταναλώνουν κάθε μέρα οι Αμερικανοί.
Συνέχεια »Coca Cola και Νιαγάρας
Όλη η ποσότητα της Coca Cola που παράγεται μπορεί να αντικαταστήσει το νερό στους καταρράκτες του Νιαγάρα για 49 ώρες και 33 λεπτά.
Συνέχεια »Πρωτιά στο ψωμί
300 γραμμάρια ψωμί τρώνε ημερησίως οι Έλληνες, οι οποίοι θεωρούνται και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ψωμιού παγκοσμίως.
Συνέχεια »Φυτείες καφέ
700 κιλά ανά καλλιεργήσιμο εκτάριο είναι η μέγιστη παραγωτικότητα μιας φυτείας καφέ, η ελάχιστη είναι 200 κιλά.
Συνέχεια »Ψήσιμο καφέ
200 βαθμοί Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην φτάνει ο καφές κατά το ψήσιμο τους.
Συνέχεια »Όγκος κόκκου καφέ
Κατά το ψήσιμο τους οι κόκκοι του καφέ, χάνουν το ένα πέμπτο του βάρους τους αλλά διογκώνονται, διπλασιάζοντας τον όγκο τους.
Συνέχεια »