Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Η καλή Νοικοκυρά... / Τζάμια & Κρύσταλλα / ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα πλυμένα βάζα , το ύψος της οποίας θα είναι περίπου 8 εκ . ψηλότερο από αυτά . Τοποθετήστε στον πάτο της μία μεταλλική σχάρα , έτσι ώστε τα βάζα να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τη φωτιά και τυλίξτε τα ένα – ένα με μία βαμβακερή πετσέτα , για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν . Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τα καλύπτει , σκεπάστε την και ανάψτε το μάτι . Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει , μετρήστε 5 λεπτά και κλείστε τη φωτιά . Βγάλτε προσεκτικά τα βάζα από μέσα , αφήστε τα λίγο να στραγγίσουν και γεμίστε τα με τη μαρμελάδα , αφήνοντας 2-3 εκ . κενό από την επιφάνεια της μαρμελάδας έως το καπάκι κάθε βάζου .


Αφήστε μια απάντηση