Το χριστουγεννιάτικο κέικ όσο καιρό παραμείνει τόσο πιο νόστιμο γίνεται, γι αυτό και συνήθως το φτιάχνει κανείς μια εβδομάδα πριν καταναλωθεί. Ένα τέτοιο κέικ έχει πολλά υλικά, όπως αλεύρι, ζάχαρη, μαργαρίνη ή βούτυρο, αυγά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Προσφέρεται γλασαρισμένο με λευκό γλάσο. Λόγω τον πολλών υλικών του, δεν είναι αφράτο κέικ, αλλά μάλλον βαρύ, γι αυτό πρέπει να κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες. Η διαιτητική του ταυτότητα χαρακτηρίζεται από τα λιπίδια που προσφέρει, τους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες.
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ