Μενού

Καρότο για τη χοληστερίνη

Υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το καρότο, ώμό ή βραστό, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε καροτένια και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφηση της από τον οργανισμό. Ακόμα σε μια πρόσφατη έρευνα, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γραμμάρια ωμό καρότο επί τρεις εδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%. Αν λοιπόν, έχετε πρόβλημα χοληστεριναιμίας, τρώτε καθημερινά όσο περισσότερα καρότα μπορείτε.


Αφήστε μια απάντηση