Για να είστε σίγουροι ότι η μέτρηση της πίεσή σας είναι σωστή , πρέπει να είστε καθιστοί και να έχετε το χέρι σας ακουμπισμένο σε κάποια επιφάνεια , ώστε να μην αιωρείται , με αποτέλεσμα να καταβάλλετε προσπάθεια , που …
Συνέχεια »ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΩΣΤΟ ( 1 )
Μετράτε την πίεσή σας την ώρα που ξυπνάτε , γιατί τότε είστε πιο ήρεμοι και γιατί , όπως έχει παρατηρηθεί , εκείνη την ώρα φτάνει στις υψηλότερες τιμές . Μία δεύτερη μέτρηση μέσα στην ημέρα είναι σκόπιμο να γίνεται αργά …
Συνέχεια »ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΙΓΕΣ
Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι πυροδοτούνται από το στρες και οι περισσότερες ημικρανίες από τρόφιμα , μπαχαρικά κλπ . Όμως κάποιες ημικρανίες φαίνεται να “πυροδοτούνται ” και από καθαρά οπτικά ερεθίσματα . Κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται ιδιαίτερα από τις κάθετες ρίγες , δηλαδή …
Συνέχεια »ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ
Αν έχετε χτυπήσει και πρέπει να βάλετε πάγο για να μην πρηστεί το χέρι ή το πόδι σας , ο πάγος πρέπει να μένει στο σημείο όπου χτυπήσατε 10 λεπτά . Μετά πρέπει να κάνετε ένα “διάλειμμα ” 10 λεπτών …
Συνέχεια »ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
Θεωρείτε ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία , όταν οι τιμές της πίεσής σας είναι πάνω από 18 η μεγάλη και πάνω από 11 η μικρή .
Συνέχεια »ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ
Η εξέταση της αιμοσφαιρίνης μπορεί μερικές φορές να “βγαίνει εντάξει ” σε όσες / όσους δεν έχουν αναιμία , παρά το χαμηλό τους σίδηρο . Η πιο σίγουρη μέτρηση του σιδήρου είναι με την εξέταση των επιπέδων της φεριτίνης .
Συνέχεια »ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
Θεωρείται ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία , όταν οι τιμές της πίεσής σας κυμαίνονται από 16 έως 18 η μεγάλη και από 10 έως 11 η μικρή .
Συνέχεια »ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
Θεωρείται ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία , όταν οι τιμές της πίεσής σας κυμαίνονται από 14 έως 16 η μεγάλη και από 9 έως 10 η μικρή .
Συνέχεια »ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ
Το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για τον έλεγχο της χοληστερίνης , επειδή αυτή την εποχή όλοι μας παρουσιάζουμε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα – πιθανόν λόγω ζέστης τρώμε πιο ελαφριά τρόφιμα . Συγκεκριμένα , το καλοκαίρι η χοληστερίνη μας “πέφτει …
Συνέχεια »ΥΨΗΛΗ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ
Θεωρείται ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία όταν η πίεσή σας είναι ανάμεσα στο 13 – 14 η μεγάλη και στο 8,5 – 9 η μικρή.
Συνέχεια »ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Οι τροφές που συστήνονται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι : Ρύζι αναποφλοίωτο και ημιαποφλοιωμένο , τουλάχιστον τρία φρούτα την ημέρα. Χυμοί φρούτων – ξηρά φρούτα. Όλα τα είδη λαχανικών, ιδιαίτερα τα χόρτα, λάχανο, μαρούλι, σέλινο, σπανάκι κ.λ.π.. Ψωμί από …
Συνέχεια »ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται για την δυσκοιλιότητα είναι : Άσπρο ψωμί, αποφλοιωμένο ρύζι, πατάτα, καρότα, ζυμαρικά (περιορισμένη ποσότητα), μήλο, μπανάνα και τσάι.
Συνέχεια »ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Τις περισσότερες φορές η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε: Κακή στοματική υγιεινή , τερηδόνα , οδοντική πλάκα , ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα , τσιγάρο , φλεγμονές του στομάχου .
Συνέχεια »ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Η λύση για να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία αν δεν οφείλεται σε ιατρικές παθήσεις είναι πολύ απλός . Βούρτσιμα των δοντιών και της γλώσσας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα πρωϊ βράδυ , χρησιμοποίηση οδοντικού νήματος και φθοριούχου διαλύματος , επίσκεψη στον …
Συνέχεια »ΤΕΡΗΔΟΝΑ
Η τερηδόνα εμφανίζεται τόσο στα νεογιλά,όσο και στα μόνιμα δόντια,άσχετα από την ηλικία και το φύλο.Το πρώτο δόντι το οποίο επηρρεάζει η τερηδόνα,είναι σύνηθως ο πρώτος γομφίος που ανατέλλει σε ηλικία 6 ετών.Ο παράγοντας τροφή είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την …
Συνέχεια »ΟΥΛΙΤΙΔΑ
Για να περιορίσουμε την πιθανότητα δημιουργίας ουλίτιδος πρέπει: Να διατηρούμε πολύ καλή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας , η διάρκεια του βουρτσίσματος να είναι δύο με τρία λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα , να χρησιμοποιούμε μαλακή οδοντόβουρτσα την οποία αλλάζουμε …
Συνέχεια »