ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | Υλικά |
---|---|
Κύριο Συστατικό : Τυρί Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες Περίσταση : Καθημερινό Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά & 30 λεπτά ξεκούραση Χρόνος Μαγειρέματος : 55 λεπτά Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι Μερίδες : 20 Πηγή : Ucook Team | 250γρ. κασέρι 250γρ. ρεγκάτο 250γρ. γκούντα 500γρ. γάλα φρέσκο 3 αυγά 250γρ. κρέμα γάλακτος 250γρ. βούτυρο Αυστρίας αλατισμένο 1 πακέτο φύλλο καταίφι |
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του καταιφιού.Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω,ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του καταιφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.τελειώνουμε με το καταίφι.Χτυπάμε σε ένα μπώλ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα.Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά.Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε.