Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διατροφή - Τρόφιμα / Oσμή του κρέατος

Oσμή του κρέατος

Ορισμένοι από τους παράγοντες όπου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την οσμή του κρέατος είναι εξαιτίας:



  • της έντονης δράσης μικροβίων κατά την σήψη (παραγωγή αμμωνίας-υδρόθειου)



  • της ευρωτίασης του κρέατος (μούχλιασμα) κατά την οποία προσδίδεται στο κρέας οσμή όξινη στην αρχή και σάπιου κρέατος στην συνέχεια



  • της τάγγισης του λίπους, όπου αναγνωρίζεται από την ιδιάζουσα οσμή και γεύση ταγγίλας



  • της εναποθήκευσης του κρέατος στα ψυγεία (πχ μεταφοράς) μαζί με άλλα είδη, όπως ψάρια



  • του σπασίματος κατά τον εκσπλαχνισμό, της ουροδόχου κύστεως όπου προσδίδει στο κρέας χαρακτηριστική οσμή ούρων



  • η χρήση καθαριστικών-απολυμαντικών που περιέχουν φορμόλη και έρχονται σε επαφή με χοιρινά-κρέας, προσδίδει στο κρέας οσμή φορμόλης



  • η διατροφή του ζώου


  • το φύλο του ζώου (ιδιαίτερα τα μη ευνουχισμένα)



Γενικά αυτό που σχεδόν σε κάθε περίπτωση ενισχύει την δυσάρεστη οσμή είναι το βράσιμο του κρέατος.


Αφήστε μια απάντηση