Η Δημητριάδη Μαρία γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα, στον Ταύρο, όπου μάλιστα η ίδια διατέλεσε και δημοτικός σύμβουλος τη δεκαετία του ’70. Σε νεαρή ηλικία γνωρίζεται με το Μίκη Θεοδωράκη και ξεκινάει τις σπουδές της στο τραγούδι.
“Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση έρχεται το 1968 στο τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου «Ένα πρωινό η Παναγιά μου»”
Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση έρχεται το 1968 στο τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου «Ένα πρωινό η Παναγιά μου» . Ένα χρόνο μετά συνεργάζεται με το Γιάννη Μαρκόπουλο στο δίσκο «Ήλιος ο πρώτος» σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή τραγουδώντας από πολύ νωρίς Θεοδωράκη. Η καριέρα της ως ερμηνεύτρια στη συνέχεια ταυτίζεται με το πολιτικό τραγούδι αφού ήταν η βασική φωνή των «Πολιτικών τραγουδιών» του Θάνου Μικρούτσικου και γίνεται γρήγορα μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες των μπουάτ της Πλάκας.
Τη δεκαετία του ’80 , η Δημητριάδη προσπάθησε να τραγουδήσει πράγματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, πιο λυρικά, όπως Χατζιδάκι, τα οποία αποτέλεσαν σημαντικό σταθμό στα τριάντα χρόνια της καλλιτεχνικής της προσφοράς.
Την δεκαετία του’90, ήταν η εποχή όπου είχε παντρευτεί με τον Ανδρέα Μικρούτσικο με τον απέκτησε και έναν γιο. Μετά από μακρόχρονη απουσία από το τραγούδι η Μαρία Δημητριάδη συνεργάστηκε με συνθέτες όπως ο Στέφανος Κορκολής και ο Γιώργος Σταυριανός, η επάνοδός της στο τραγούδι μετά από την ηθελημένης εξαφάνισης, για να μεγαλώσει τον γιό της.
Το 1996 έκανε μια όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια επιστροφής με έναν ροκ δίσκο, το “Αύριο”, παραγωγή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου , τον οποίο δίσκο και η ίδια δεν είχε αναφερθεί θετικά. Από το 1996 και πέρα έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Ηλία Ανδριόπουλου, αλλά δεν έχει ξαναηχογραφήσει δίσκο.
Τελικά άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης 07/01/2009, σε ηλικία 58 χρόνων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν χτυπημένη από σπάνια πνευμονική νόσο.
Δισκογρφία της Μαρίας Δημητριάδη :
1974 Αντόνιο Τόρρες Χερέδια
1975 Πολιτικά τραγούδια
1976 Καντάτα για την Μακρόνησο/Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη
1978 Τραγούδια της λευτεριάς
1980 Δελτίο καιρού
1981 Τα αντάρτικα
1982 Έρημη πόλη
1985 Για την Ελένη
1985 Η μυθολογία του Σαββάτου
1987 Το μαγικό κλειδί
1989 Οριστικά
1990 Βιολιστή κατέβα απ’ τη στέγη
1991 Μήπως ζούμε σ’ άλλη χώρα
1995 Τραγουδά μεγάλους συνθέτες
1996 Αύριο και πολλές άλλες συμμετοχές.