Βέβαια , αναφερόμαστε στις Αρχαιοελληνικές τοποθεσίες και όχι στις σημερινές – πιθανόν και διαφορετικές – τοποθεσίες των πόλεων ή τοποθεσιών .
Θυμίζουμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες για τις αποστάσεις χρησιμοποιούσαν σαν μονάδα μέτρησης το “στάδιο” .
Υπάρχει μία απίστευτη Γεωγραφική συμμετρία του Ελλαδικού χώρου και των αποστάσεων ή των γεωμετρικών σχημάτων που σχηματίζουν σημαντικά μνημεία της Ελλαδικής αρχαιότητας π.χ Σχηματίζεται ένα ισοσκελές τρίγωνο μεταξύ της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια.
Σε κάθε γνωστό μνημείο της Αρχαίας Ελλάδας (π.χ μαντείο των Δελφών , το ιερό νησί της Δήλου , το ιερό της Δωδώνης κ.λ.π) όταν “χαράξουμε” Κύκλο με κέντρο το μνημείο και ακτίνα ένα άλλο μνημείο , τότε η νοητή περιφέρεια του κύκλου θα περάσει και από άλλο ένα μνημείο ή πόλη ! (π.χ κέντρο “την δωδώνη” και ακτίνα κύκλου “την Αθήνα” …. τότε η περιφέρεια του Κύκλου θα περάσει από την Σπάρτη ! , κέντρο η “οι Δελφοί” – ακτίνα η Αθήνα – θα περάσει η περιφέρεια και από την Ολυμπία… , Δήλος – Αργος – Μηκύνες …. και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα…) .
Η Χαλκίδα απέχει απ’ την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 (Φ*100) στάδια (το ίδιο) . Η απόσταση Θήβας – Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ’ την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.
Η Σμύρνη ισαπέχει απ’ την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (Φ x 1000) . Εκτός από την “ιερή” γεωγραφία του αρχαίου Ελλαδικού χώρου , είναι γνωστό ότι το Παρθενώνας έχει κατασκευαστεί με αναλογίες και συνδυασμούς του ΧΡΥΣΟΥ αριθμού Φ = 1,618034 και του π =3,1415927 .
Είναι τυχαίο ότι θεωρείται από το πιο λαμπρά μνημεία στην ιστορία της ανθρωπότητας ;
Είναι τυχαία και συμπτωματική η χρήση στην κατασκευή του ναού του ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Φ ; Και εάν για τον Παρθενώνα σας είναι γνωστό ότι έχει γίνει χρήση της “χρυσής τομής ” και του Φ ….
Για τις Πυραμίδες της Αιγύπτου τι μπορούμε να ισχυριστούμε ;
Η κλίση της Μεγάλης Πυραμίδας είναι 51º και 51′ . 1/Φ = 0,618033 = συν 51º 49′ 38 ” . Βάρος της Γης 5.273 και 18 μηδενικά… συνέχεια…
Βάρος της Πυραμίδας 5.273.834.
Επίσης ο ‘θάλαμος” του νεκρού Φαραώ βρίσκεται σε εκείνο το σημείο του ύψους ….. όπου στο νοητό ευθύγραμμο τμήμα “ΥΨΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ” έχουμε την χρυσή τομή ….. στον “θάλαμο του Φαραώ” ! , επίσης όλα τα “πατώματα” της Πυραμίδας στις αναλογίες τους (αποστάσεις) εμπεριέχουν το Φ ;