Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή / Αντιοξειδωτικά / Ε 300 L- Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη c)

Ε 300 L- Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη c)

Συστατικό που περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Εμποδίζει κυρίως την οξείδωση (μαύρισμα0 κομμένων φρούτων και πολτού φρούτων. Χρησιμοποιείται και ως αντιοξειδωτικό συντηρητικό στο κρέας και βελτιωτικό αλεύρων. Μορφή – Χαρακτηριστικά : Λευκό έως ανοιχτό κίτρινο, άοσμο, κρυσταλλικό στερεό. Θα τη βρούμε σε προϊόντα : Χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, μπίρα, μαρμελάδες και ζελέ, κομπόστες φρούτων, συμπυκνωμένο γάλα και γάλα σε σκόνη, κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα οπωροκηπευτικά ή ψάρια και θαλασσινά, φρυγανιές, μπισκότα κ.α. Επιπτώσεις στην υγεία : Στις δόσεις που λαμβάνεται συνήθως ως πρόσθετο δεν δημιουργεί τοξικολογικά προβλήματα.


Αφήστε μια απάντηση