Συστατικό που περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Εμποδίζει κυρίως την οξείδωση (μαύρισμα0 κομμένων φρούτων και πολτού φρούτων. Χρησιμοποιείται και ως αντιοξειδωτικό συντηρητικό στο κρέας και βελτιωτικό αλεύρων. Μορφή – Χαρακτηριστικά : Λευκό έως ανοιχτό κίτρινο, άοσμο, κρυσταλλικό στερεό. Θα τη βρούμε σε προϊόντα : Χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, μπίρα, μαρμελάδες και ζελέ, κομπόστες φρούτων, συμπυκνωμένο γάλα και γάλα σε σκόνη, κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα οπωροκηπευτικά ή ψάρια και θαλασσινά, φρυγανιές, μπισκότα κ.α. Επιπτώσεις στην υγεία : Στις δόσεις που λαμβάνεται συνήθως ως πρόσθετο δεν δημιουργεί τοξικολογικά προβλήματα.
Ε 300 L- Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη c)
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ