Μενού

Ε 315 Ερυθορβικό οξύ

Αντιοξειδωτική ουσία που παράγεται από τη φύση, αλλά παρασκευάζεται συνθετικά.
Μορφή – Χαρακτηριστικά : Λευκό ή κιτρινωπό, κρυσταλλικό στερεό, που όταν εκτεθεί στο φώς μαυρίζει σταδιακά.
Θα το βρούμε σε προϊόντα : Ημιδιατηρημένα και διατηρημένα προϊόντα κρέατος και ιχθυοσκευάσματα, καθώς και σε κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα ψάρια με κοκκινωπό δέρμα.
Επιπτώσεις στην υγεία : Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση του, όταν αυτή δεν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια.


Αφήστε μια απάντηση