Συντηρητικό που χρησιμοποιείται συνήθως στα αλλαντικά, προκείμενου να διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα, αλλά και για να εμποδίσει την ανάπτυξη των σπόρων του κλωστηριδίου της αλλαντίασης, το οποίο παράγει μια θανατηφόρο τοξίνη. Μορφή – Χαρακτηριστικά : Λευκοί ή ελαφρώς κίτρινοι κόκκοι .
Θα το βρούμε : Προϊόντα κρέατος παστά, καπνιστά, αλατισμένα (αλλαντικά), κονσερβοποιημένα . Επιπτώσεις σε υγεία : Τα νιτρώδη ενοχοποιούνται για πιθανή πρόκληση καρκίνου, όταν λαμβάνονται σε υπερβολικές δόσεις, για αυτό το λόγο, σκόπιμο είναι να γίνεται εκλογικευμένη κατανάλωση.
Ε 249 Νιτρώδες κάλιο
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ