Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Λαχανικά / Λαχανάκια βρυξελλών και εγκυμοσύνη

Λαχανάκια βρυξελλών και εγκυμοσύνη

Τα λαχανάκια βρυξελλών περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα φολικού οξέος (135μg ανά 100g). Αυξημένη πρόσληψη φολικού οξέος συνιστάται στις έγκυες γυναίκες καθώς και σε αυτές που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, γιατί το φολικό οξύ εμποδίζει το σχηματισμό γενετικών βλαβών στο έμβρυο. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της ομοκυστεΐνη, που σχετίζεται με αυξημάνο κίνδυνο καρδιαγειακών παθήσεων.


Αφήστε μια απάντηση