Η πατάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο έχει ελαφριά , αλευρώδη υφή , είναι κατάλληλη για ψητή , λιωμένη και τηγανητή . Τα στοιχεία της πατάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο διασπώνται κατά το μαγείρεμα . Καθώς κρατάνε όλο τον αέρα μέσα τους κατά το μαγείρεμα , οι ψητές πατάτες γίνονται αφράτες και οι βραστές απορροφούν καλά το γάλα και το βούτυρο . Επειδή κατά το βράσιμο απορροφούν πολύ νερό , διαλύονται εύκολα και δεν είναι κατάλληλες για σαλάτα .
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ