Μενού

Πάσχα και αρνί

Το έθιμο του θυσιαζόμενου αμνού, προέρχεται από την τελετή της εορτής του Πάσχα
από τους Εβραίους , με το αίμα των οποίων έβαφαν την είσοδο των σπιτιών τους,
κατ’ αναπαράσταση της νύκτας της εξόδου από την Αίγυπτο. Στο πασχαλινό δείπνο
υπήρχαν επίσης πικρά χόρτα σε ανάμνηση της πικρίας από την δουλεία στην Αίγυπτο,
οίνος , αλλά και άζυμος άρτος σε υπενθύμιση της βιαστικής αναχωρήσεως από την
Αίγυπτο . Μετά την έλευση του Χριστού, ο ίδιος θυσιαζόμενος υπήρξε ο “αμνός” του
Θεού, ο οποίος “πήρε” τη θέση του πασχαλινού αμνού, αφού θυσιάστηκε για την
ανθρωπότητα.


Αφήστε μια απάντηση