Μενού
Αρχική / Υπηρεσίες / Μετάφραση - Λεξικά / Ελληνικά μετατροπή σε σήματα Morse

Ελληνικά μετατροπή σε σήματα Morse

H μετατροπή μπορείς να σας βοηθήσει (χρησιμοποιηθεί) για κωδικοποίηση Μηνυμάτων , email και γενικά για μεγαλύτερη ΑΣΦΑΛΕΙΑ των κειμένων σας από πονηρά βλέμματα ή για να κάνετε κανένα αστείο σε φίλο. Γράψε ή κάνε επικόλληση πχ από το word το κείμενο στο ανάλογο πεδίο και κάνε κλικ στο μετατροπή.

1ο.ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ Morse
2ο. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Morse ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σαμουήλ Φίνλεϋ Μόρς :

Αμερικάνος καλλιτέχνης και εφευρέτης, γνωστός από την ανακάλυψη του ηλεκτρικού τηλέγραφου και του κώδικα Μορς. Ο Μορς γεννήθηκε στο Τσάρλσταουν της Μασαχουσέτης στις 27 Απριλίου του 1791 και σπούδασε στο Κολέγιο του Yale. Σπούδασε ζωγραφική στο Λονδίνο και έγινε ένας πετυχημένος ζωγράφος πορτρέτων και γλύπτης.
Το 1825 ίδρυσε την Εθνική Ακαδημία Σχεδίου της Νέας Υόρκης και την επόμενη χρονιά έγινε ο πρώτος πρόεδρος του ιδρύματος. Συνέχισε τη ζωγραφική του και έγινε καθηγητής ζωγραφικής και γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1832. Εκείνη τη περίοδο ενδιαφέρθηκε για την Χημεία και τα πειράματα του Ηλεκτρισμού και ανέπτυξε μία συσκευή ηλεκτρομαγνητικού τηλέγραφου που την ολοκλήρωσε το 1836.

Επίσης ανακάλυψε ένα κώδικα, γνωστό σα κώδικα Μορς, για να χρησιμοποιηθεί με τη συσκευή του τηλεγράφου.
Το 1843 το Αμερικάνικο Κογκρέσο διέθεσε 30.000 δολ. στον Μορς για να κατασκευάσει μία πειραματική τηλεγραφική γραμμή μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαλτιμόρη. Η γραμμή εγκαταστάθηκε επιτυχώς και στις 24 Μαΐου του 1844 ο Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα : “Τι έχει καταφέρει ο Θεός”. Ο Μορς εν συνεχεία μπλέχθηκε σε δικαστικούς αγώνες για τα δικαιώματα του στην εφεύρεση του τηλέγραφου και το δικαστήριο τον δικαίωσε. Έλαβε πολλές τιμές. Αργότερα πειραματίστηκε με υποβρύχια τηλεγραφικά καλώδια. Ο Μορς πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 2 Απριλίου του 1872.

 


Αφήστε μια απάντηση